Αγαπάς τον Λόγο του Θεού; Έλα στη σύναξή μας. Σου αρέσει να συζητάς ελεύθερα, να κάνεις ερωτήσεις, και να εκφράζεις τη γνώμη σου χωρίς κριτική; Έλα στη σύναξή μας.

Κάθε Σάββατο, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, μαζευόμαστε για να λατρεύσουμε τον Θεό και να μελετήσουμε το λόγο Του, την Αγία Γραφή. Μα γιατί Σάββατο και όχι Κυριακή; Επειδή έτσι έκαναν ο Χριστός, οι απόστολοι και οι πρώτοι Χριστιανοί. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.

Η Σύναξή μας συζήθως κρατάει δύο ώρες, και ακολουθούμε παρόμοιες πρακτικές που ακολουθούσαν και οι πρώτοι Χριστιανοί. Στην πρώτη ώρα υπάρχει συμμελέτη και συζήτηση σε κάποια θέμα της Αγίας Γραφής. Κάθε άτομο μπορεί να συμμετέχει και να εκφέρει γνώμη, ανεξαρτήτως πίστης, θρησκείας, ή πεποιθήσεων. Ο Χριστός συχνά ακολουθούσε αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας με ερωτήσεις και ελεύθερο διάλογο.

Η δεύτερη ώρα είναι ώρα λατρείας. Ξεκινά συνήθως με υμνωδία, προσευχή, και ανάγνωση της Αγίας Γραφής. Μετά γίνεται κήρυγμα από την Αγία Γραφή.

Μετά το τέλος της λατρείας, συχνά τρώμε μαζί όπως έκαναν και οι πρώτοι Χριστιανοί. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας μπορεί να συμμετέχει.

Για πληροφορίες στην Ελλάδα και την Κύπρο κοίτα εδώ.

Έλα στη Σύναξή μας!

Διέδωσέ το

Έλα στη Σύναξή μας
Αίτημα προσευχής
Τελική Παγκόσμια Σύρραξη
Στείλε μια ερώτηση
Δωρεάν Καινή Διαθήκη