Πιο κάτω παρουσιάζονται ορισμένες από τις δεκάδες προφητείες που αναγράφονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Οι προφητείες πιο κάτω τοποθετούνται σε σειρά ανάλογα με τη σειρά που εκπληρώνονται:

Η προφητεία για την πρώτη έλευση του αντίχριστου (το πρώτο θηρίο) Αποκάλυψη 13:1-10, ήδη έχει πραγματοποιηθεί, βλέπε στο άρθρο: Αντίχριστος (666).

Η δεύτερη και τελευταία έλευση του αντίχριστου (το δεύτερο θηρίο) Αποκάλυψη 13:11-18 δεν εκπληρώθηκε ακόμη, τουλάχιστον μέχρι το 2014 που γράφτηκε αυτό το άρθρο. Στη δεύτερή έλευση του ο αντίχριστος θα έλθει να βασιλεύσει παγκόσμια πριν το τέλος του υλικού κόσμου. Δεν θα έλθει το τέλος του υλικού κόσμου πριν έλθει ο υιός της απώλειας (ο αντίχριστος), παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως ΘεόΒ’ Θεσσαλονικείς 2:3,4. Ο αντίχριστος θα είναι ο παγκόσμιος πολιτικός και θρησκευτικός ηγέτης και θα κατέχει στα χέρια του την παγκόσμια οικονομία. Ουδείς θα μπορεί να αγοράζει, να πουλάει, ή να δανείζεται χωρίς να έχει το χάραγμα / την άδεια του αντίχριστου Αποκάλυψη 13:16,17. Φυσικά αυτό το χάραγμα θα το λαμβάνει κάποιος μόνο αν υποταχθεί στον αντίχριστο. Αρκετοί θα ακολουθήσουν τον αντίχριστο διότι θα τους ξεγελάσει με θαύματα Αποκάλυψη 13:13-15, Μάρκον 13:22 ότι είναι ο θεός, και επίσης θα τον ακολουθήσουν για να μπορούν να κάνουν αγοροπωλησίες και να επιβιώσουν Αποκάλυψη 13:16,17. Ακόμη θα τον ακολουθήσουν για να μη βασανιστούν ή θανατωθούν από τα βασανιστήρια που θα υπάρχουν για όσους δεν τον ακολουθήσουν Αποκάλυψη 13:15.

Αντίχριστοι και ψευδοπροφήτες υπάρχουν πολλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίαςΑ’ Ιωάννου 2:18, 4:1. Τα εδάφια Αποκάλυψη 13:1-10 και Αποκάλυψη 13:11-18που μιλάνε για την πρώτη και για τη δεύτερη έλευση του αντίχριστου (Το πρώτο και το δεύτερο θηρίο), μιλάνε για δύο συγκεκριμένες εποχές, όπου αυξάνεται ο κατατρεγμός των αγίων από συγκεκριμένα πρόσωπα ή συστήματα (Θρησκευτικά δόγματα κ.ά).

Για να μην ξεγελαστούν οι πιστοί από τον αντιχριστό ότι είναι ο χριστός, ο μεσσίας ή ο θεός που ήρθε στη γη να βασιλέψει, στην Αγία Γραφή διαβάζουμε ότι ο Χριστός δεν θα πατήσει το πόδι του στη γη στην Δευτέρα Παρουσία Του, αλλά θα αναστήσει τους πιστούς και θα τους πάρει μαζί Του στον ουρανό Α’ Θεσσαλονικείς 4:13-18. Αυτός που θα έλθει στη γη να βασιλεύσει παγκόσμια θα είναι ο αντίχριστος πριν την Δευτέρα Παρουσία.

Η Δευτέρα Παρουσία, τα 1000 χρόνια βασιλείας κ.ά.
Το πότε θα πραγματοποιηθεί η Δευτέρα Παρουσία, μόνο ο Θεός Πατέρας το γνωρίζει Ματθαίον 24:36. Στη Δευτέρα Παρουσία οι ασεβείς που θα ζουν στη γη εκείνη την εποχή στη γη θα θανατωθούν Αποκάλυψη 19:21. Οι νεκροί που ήταν πιστοί θα αναστηθούν και μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς που θα ζουν στη γη την εποχή που θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία θα αρπαχθούν στον ουρανό κοντά στο Χριστό Αποκάλυψη 4:16,17. Μετά θα ακολουθήσουν τα 1000 χρόνια βασιλείας, όπου οι πιστοί θα βασιλέψουν μαζί με το Χριστό Αποκάλυψη 20:4. Όταν τελειώσουν τα 1000 χρόνια βασιλείας θα αναστηθούν και οι ασεβείς νεκροί Αποκάλυψη 20:5. Ο διάβολος θα συγκεντρώσει τους αναστηθέντες ασεβείς για να πολεμήσουν ενάντια στο στρατόπεδο των αγίων Αποκάλυψη 20:7-9. Οι ασεβείς θα κριθούν τελικά ο καθένας για τα έργα του και θα ριχθούν στη λίμνη του πυρός, όπου αυτό θα είναι ο δεύτερος θάνατος Αποκάλυψη 20:13,14.

Tweet
Share
Pin
Share