Αν υπάρχει Θεός γιατί υπάρχει το άδικο και οι εγκληματικές πράξεις; Στο ερώτημα αυτό ορισμένες απαντήσεις δόθηκαν στο κείμενο «Αν υπάρχει Θεός γιατί δεν εξοντώνει τους εγκληματίες».

Έχοντας πίστη στο λόγο και στις υποσχέσεις του Θεού, αυτό μας χαροποιεί ότι στον παράδεισο θα επικρατήσει τελικά η τάξη και το δίκαιο Αποκάλυψη 21:27.

Αν υπάρχει Θεός γιατί;

Στο ερώτημα αν είναι άδικο να πεθαίνουν οι νέοι και ειδικά τα μικρά παιδιά, η απάντηση υπάρχει στην Αγία Γραφή. Εκεί διαβάζουμε ότι η αμαρτία και ο θάνατος από τους πρωτόπλαστους μεταφέρθηκε προς όλους τους ανθρώπους. Επειδή όλοι αμάρτησαν Ρωμαίους. 5:12 (Μηδενός εξαιρουμένου, όπως οι νέοι και τα παιδιά).

Φυσικά αν πιστεύουμε στην αιώνια ζωή, δεν έχει σημασία αν κάποιος πεθαίνει νέος ή γέρος, ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος. Αυτά που πέρασε δεν είναι τίποτα αν κερδίσει τελικά την αιώνια ζωή Ρωμαίους 8:18.·Kαι την αιώνια ζωή θα την κερδίσουν όσοι πιστεύουν στον Υιό του Θεού Ιωάννην 3:16.

Είναι άδικος ο Θεός;

Το ερώτημα αν δεν είναι άδικο να πεθαίνουν οι νέοι και ειδικά τα παιδιά, αυτό μπορούμε να το απαντήσουμε σκεπτόμενοι το αντίθετο: Αν δεν πέθαιναν οι νέοι, τότε δεν θα σταματούσε ένας πόλεμος που άρχιζε, εφόσον θα παρέμεναν ζωντανοί οι στρατιώτες να διαιωνίζουν τον πόλεμο και την καταστροφή. Επίσης σκεφτείτε κάποιους νέους που κάνουν τα αίσχιστα, τι θα έκαναν ακόμη αν δεν υπήρχεν ο κίνδυνος θανάτου τους, όπου αυτό λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για την αντικοινωνική τους συμπεριφορά, ή τις καταχρήσεις τους: το ποτό, τα ναρκωτικά κ.ά.

Επίσης αν πέθαιναν μόνο οι ενήλικες και όχι τα παιδιά, τότε αυτά θα εκπαιδεύονταν για τον πόλεμο. Ή θα τα έζωναν πυρομαχικά και θα τα έστελναν σε βομβιστικές επιθέσεις. Ακόμη ας σκεφτούμε τα παιδιά που θα έπεφταν στο βάθος της θάλασσας ή θα παγιδεύονταν κάπου αλλού που δεν θα μπορούσαν να απεγκλωβιστούν, τότε πόσο διστυχισμένα θα ήταν πλέον αν παρέμεναν εκεί ζωντανά.

Μέσα από τη σοφία του Θεού, οι λόγοι γιατί αφήνει να υπάρχει το άδικο – προσωρινά φυσικά – ίσως να είναι δεκάδες. Εμείς εδώ απλώς αγγίξαμε ελάχιστα το θέμα.