Από το Ιράν στην Κύπρο.

Ιράν - το βουνό Νταμαβάντ

Ιράν – το βουνό Νταμαβάντ

Από το Ιράν στην Κύπρο. Γεννήθηκα στο Ιράν σε μία οικογένεια Μουσουλμάνων αλλά δεν ασχολούμασταν πολύ με τη θρησκεία. Όταν ήμουν περίπου 10 χρονών, η οικογένειά μου ήρθε στην Κύπρο όπου η επικρατούσα θρησκεία είναι Ορθόδοξη.

Καινούρια Ζωή στην Κύπρο

Στην Κύπρο η μητέρα μου γνώρισε μία κυρία και μαζί της αρχίσαμε να πηγαίνουμε στην εκκλησία των Αντβεντιστών. Δεν είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θρησκευτικά αλλά πηγαίναμε για την παρέα της φίλης της μητέρας μου.

‘Όταν μεγάλωσα λίγο σταματήσαμε να πηγαίνουμε. Ο Θεός όμως συνέχισε να εργάζεται στη ζωή μου.

Πρόσκληση

Όταν ήμουν 22 χρονών συνάντησα στο δρόμο έναν ηλικιωμένο κύριο από την εκκλησία και αυτός με κάλεσε να έρθω. Στη Μέση Ανατολή είναι μέρος της κουλτούρας μας να σεβόμαστε ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και έτσι από σεβασμό προς αυτόν αποφάσισα να πάω έστω για μία φορά.

Εκείνο το Σάββατο γνώρισα και τους δυο πάστορες στην Κύπρο που και οι δύο μόλις είχαν έρθει. Με έκαναν να αισθάνομαι πολύ ευπρόσδεκτος. Άρχισα να εκκλησιάζομαι τακτικά.

Γνωρίζω τον Χριστό

Για τα επόμενα δύο χρόνια ταξίδεψα πότε με τον έναν, πότε με τον άλλο ή μερικές φορές και με τους δύο καθώς πηγαίναμε στις εκκλησίες στο νησί, ή σε σπίτια για συμμελέτη της Αγίας Γραφής. Είδα πόσο καθαρά και απλά δίδασκαν το λόγο του Θεού. Χωρίς να το καταλάβω, κάτι μέσα μου άρχισε να αλλάζει.

Σε αυτά τα δύο χρόνια είχα την ευκαιρία να βοηθήσω σε πολλά προγράμματα όπως στη διακονία που κάναμε σε μία κατασκήνωση προσφύγων, σε κατασκηνώσεις για παιδιά, ή σε άλλα προγράμματα για τους νέους.

Βάπτιση

Τελικά αποφάσισα να βαπτιστώ. Αυτό που με κέρδισε ήταν ότι έβλεπα σε αυτούς τους ανθρώπους όχι απλά γνώση της Αγίας Γραφής αλλά και έναν τρόπο ζωής που σκοπό είχε να βοηθά τους ανθρώπους.

Προετοιμασία για να Γίνω Πάστορας

Από τότε έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια. Ο καλός Θεός άνοιξε μία πόρτα στη ζωή μου και έχω την ευκαιρία να σπουδάσω θεολογία. Και μέσα από τις σπουδές μου είχα πολλές ευκαιρίες να βοηθήσω ανθρώπους σε διάφορες χώρες που δεν γνωρίζουν τον Θεό και ζουν χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

Ελπίδα μου είναι να μπορέσω να είμαι μία ευλογία στην οικογένειά μου, τους ανθρώπους στην Κύπρο αλλά και το Ιράν.

Δόξα στον Καλό Θεό

Από το Ιράν στην Κύπρο, από μία ζωή χωρίς γνώση του Θεού σε μία ζωή κοντά Του.

Ευχαριστώ τον Θεό που μέσα από διάφορες καταστάσεις της ζωής, και μέσω εκείνης της συνάντησης στο δρόμο με τον ηλικιωμένο κύριο από την εκκλησία, με έφερε εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Ο Θεός έχει σχέδιο για μένα. Και σίγουρα έχει κάποιο σχέδιο και για σένα. Αρκεί να είσαι πρόθυμος να το γνωρίσεις και να Τον ακολουθήσεις.

Πες μας τη γνώμη σου για αυτή την προσωπική μαρτυρία.