Πέθανε για σένα

Τα άρθρα 4 και 5 από το Σύμβολο της Πίστης λένε: “Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα. Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ κατὰ τὰς Γραφάς.”

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος σ’ όλο το θέμα του “ΠΙΣΤΕΥΩ”, και ο κίνδυνος είναι τρομερά μεγάλος. Οι περισσότεροι Χριστιανοί λένε το ΠΙΣΤΕΥΩ σαν ρουτίνα, χωρίς να καταλάβουν ότι ο Χριστός ήρθε στον πλανήτη μας για ένα μοναδικό σκοπό: να σώσει εσένα, ναι, εσένα.

Η πρώτη λέξη στο ΠΙΣΤΕΥΩ είναι η λέξη, “Πιστεύω”. Δεν είναι πιστεύουμε ή πιστεύει, αλλά πιστεύω. Ποια είναι η διαφορά; Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει για κάποιον άλλον. Δε γίνεται, δεν μπορεί να γίνει, γιατί η θρησκεία είναι προσωπικό θέμα, μα, εντελώς προσωπικό και έχει να κάνει με το Θεό και με σένα.

Ο Καλός Θεός θέλει τη σωτηρία μας, αλλά μας αφήνει ελεύθερους αν θέλουμε να πιστέψουμε ή όχι. Ο Θεός δίνει μεγάλη σημασία και αξία σε κάθε πλάσμα Του, και συ είσαι ένα από τα πλάσματά Του.

Τι σημαίνει “πιστεύω”

“Πιστεύω” σημαίνει δύο βασικά πράγματα: Πρώτα, ότι υπάρχει ένας Καλός Θεός, και, έπειτα, αυτός ο Καλός Θεός ενδιαφέρεται για μένα. Εδώ είναι το πρόβλημά μας, λίγο η πολύ, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο Θεός υπάρχει, γιατί είναι αδύνατο να έγιναν όλα μόνα τους. Σίγουρα. Αλλά αυτός ο Θεός ενδιαφέρεται για μένα; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Βλέπουμε τόσα πολλά πράγματα στο κόσμο που είναι άσχημα. Ακούμε όλα τα δυσάρεστα για τη σημερινή κοινωνία. Ναι, υπάρχουν πολλά δυσάρεστα και άσχημα, αλλά ο Θεός ζει και θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Η απάντηση του Θεού σε όλα αυτά είναι ο Χριστός – ήρθε στο κόσμο για σένα! Έχεις καταλάβει ότι ο Χριστός ήρθε στο πλανήτη μας για τη δική σου σωτηρία; Σκέφθηκες ποτέ ότι άφησε όλο τον Ουρανό – για σένα; 33 χρόνια έζησε στη γη μας – και στο τέλος σήκωσε ένα βαρύ σταυρό. Τρυπήθηκαν τα χέρια και τα πόδια Του, από αγάπη για σένα. Δεν δοκίμασε να ξεφύγει τον πόνο και το σταυρό – δεν αρνήθηκε να πεθάνει, μόνο και μόνο για σένα.

Δεν έχει καμιά αξία να λέμε το “Πιστεύω” από ρουτίνα – δεν έχει αξία να λέμε ότι πιστεύουμε χωρίς να πιστεύουμε πραγματικά. Η θρησκεία σου είναι τυπική ή πραγματική; Πιστεύεις ότι η θυσία του Χριστού έγινε για τη δική σου ψυχή; Εμείς οι Έλληνες λεγόμαστε Χριστιανοί, αλλά ποια είναι η πραγματικότητα;

Πιστεύεις πραγματικά;

Πιστεύεις αληθινά στο Χριστό; Το Ευαγγέλιο μας λέγει ότι ο Χριστός είναι Θεός, αλλά δέχθηκε να γίνει άνθρωπος. Έζησε μια ζωή χωρίς αμαρτίες, και στα 33 Του χρόνια σταυρώθηκε. Αλλά δεν έμεινε στον τάφο! Μετά από τρείς μέρες αναστήθηκε. Επέστρεψε στον ουρανό και τώρα μεσιτεύει, για σένα. Και σε λίγο θα επιστρέψει στον πλανήτη μας! Ο Απόστολος Παύλος το περιγράφει με τα’ ακόλουθα λόγια: “Έτσι κι ο Χριστός, αφού θυσιάστηκε μια φορά για να σηκώσει πάνω του τις αμαρτίες όλων μας, θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά, όχι για ν’ αντιμετωπίσει την αμαρτία, αλλά για να σώσει αυτούς που τον προσμένουν” Εβραίους 9:27,28. Περιμένεις την επιστροφή του Χριστού; Πιστεύεις ότι έρχεται για σένα;

Αφού αναστήθηκε ο Χριστός η ιστορία Του δε σταμάτησε εκεί. Πήγε στον Πατέρα μας και του είπε, “Πατέρα, θέλω να φέρω εδώ τα αδέλφια μου που πίστεψαν ότι είμαι ο Σωτήρας”. Ο Απόστολος Ιωάννης στο Ευαγγέλιό του κεφάλαιο 17 και εδάφιο 24 γράφει: “Πατέρα, αυτοί που μου έδωσες θέλω όπου είμαι εγώ να είναι κι εκείνοι μαζί μου…”.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι να νομίζεις ότι η προσφορά του Θεού δεν είναι για σένα, γιατί δεν αξίζεις. Και βέβαια δεν αξίζεις! Κανένας δεν αξίζει, κανένας. Αλλά έρχεται ο διάβολος και ψιθυρίζει στο αυτί σου ότι δεν είναι για σένα το δώρο της σωτηρίας, και πέφτουμε στη παγίδα του με το να πιστέψουμε αυτό το ψέμα.

Τι θα κάνεις;

Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο μας για αμαρτωλούς, ήρθε για χαμένους ανθρώπους, ήρθε για απολωλότα πρόβατα, ήρθε για σένα. Να τι είπε ο Χριστός στους μαθητές του λίγο πριν σταυρωθεί: “Στο σπίτι του Πατέρα μου υπάρχουν πολλοί τόποι διαμονής, αν δεν υπήρχαν, θα σας έλεγα πως πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο; Αλλά κι αν πάω να σας ετοιμάσω τόπο πάλι θα’ ρθω και θα σας πάρω κοντά μου, ώστε όπου είμαι εγώ να είστε κι εσείς” Ιωάννης 14:2,3.

33 χρόνια έζησε στη γη μας, και ήρθε για ένα μόνο σκοπό, να ανοίξει το δρόμο για την αιώνια ζωή, και σου προσφέρει τη σωτηρία σου εντελώς δωρεάν!

Μόνο να Του ανοίξεις την καρδιά σου και να Τον δεχθείς για Σωτήρα σου και Βασιλιά.

Πες μας τη γνώμη σου για αυτό το άρθρο.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα.