Εξάρτηση και απελευθέρωση

Εξάρτηση και απελευθέρωση. Για πολλούς οι εξαρτήσεις είναι βίωμα. Υπάρχει απελευθέρωση;

Αλκοόλ, ναρκωτικά, τσιγάρο, τυχερά παιχνίδια, εφήμερες σχέσεις, πορνογραφία, και άλλα πολλά. Το καθένα είναι μία εξάρτηση. Οι εξαρτήσεις είναι σαν δεσμά. Κρατάνε τον άνθρωπο δεμένο με συνήθειες που δεν θέλει και συχνά είναι αυτοκαταστροφικές. Η απεξάρτηση δεν είναι πάντα εύκολη. Αν έχεις κάποια εξάρτηση ή γνωρίζεις άτομο που έχει, υπάρχουν εξειδικευμένες οργανώσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Εξαρτήσεις = Δεσμά

Εξαρτήσεις = Δεσμά

Ο Θεός σε αγαπά. Θέλει να ζεις ελεύθερος. Ζήτα βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά ζήτα και από τον Θεό στην προσευχή σου να σε στηρίξει και να σε οδηγήσει. Και διάβασε και τα παρακάτω εδάφια. Η Αγία Γραφή προσφέρει πολλές υποσχέσεις απελευθέρωσης. Παραθέτουμε μερικές.

«Επικαλέσου με στης θλίψης σου τη μέρα· θα σε λυτρώσω και θα με δοξάσεις» (Ψαλμός 50:15).

«Η νηστεία που θέλω εγώ είναι τούτη: Να σπάτε των αδικημένων τα δεσμά, να λύνετε τα φορτία που τους βαραίνουν, τους καταπιεσμένους ν’ απελευθερώνετε και να συντρίβετε κάθε ζυγό» (Ησαΐας 58:6).

«Το Πνεύμα με κατέχει Κυρίου του Θεού, γιατί ο Κύριος μ’ έχρισε. Μ’ έστειλε μήνυμα χαρμόσυνο να φέρω στους φτωχούς, τους τσακισμένους ψυχικά να θεραπεύσω, στους αιχμαλώτους να κηρύξω λευτεριά και στους φυλακισμένους την απαλλαγή τους» (Ησαΐας 61:1).

«Αν, λοιπόν, σας ελευθερώσει ο Υιός, τότε θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» (Ιωάννη 8:36).

Απελευθέρωση από Εξάρτηση

Απελευθέρωση από Εξάρτηση

«Συνεπώς, δεν υπάρχει τώρα πια θέμα καταδίκης γι’ αυτούς που ανήκουν στον Ιησού Χριστό και δεν ζουν σύμφωνα με τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλ’ όπως υπαγορεύει το Πνεύμα του Θεού» (Ρωμαίους 8:1).

Εμπιστέψου τον Θεό

«Οι πειρασμοί που αντιμετωπίσατε ως τώρα δεν ήταν παρά στα ανθρώπινα μέτρα σας. Κι ο Θεός, που κρατάει τις υποσχέσεις του, δε θα επιτρέψει σε κανέναν πειρασμό να ξεπεράσει τις δυνάμεις σας· αλλά, όταν έρθει ο πειρασμός, θα δώσει μαζί και τη διέξοδο, ώστε να μπορέσετε να τον αντέξετε» (Α’ Κορινθίους 10:13).

«Όταν κάποιος ανήκει στο Χριστό είναι μια καινούρια δημιουργία. Τα παλιά πέρασαν· όλα έχουν γίνει καινούρια» (Β΄Κορινθίους 5:17).

«Θέλω ακόμα να σας πω και τούτο: Να καθορίζει το Πνεύμα τη διαγωγή σας και τότε δε θ’ ακολουθείτε τις αμαρτωλές επιθυμίες σας» (Γαλάτας 5:16).

«Υποταχθείτε, λοιπόν, στο Θεό. Αντισταθείτε στο διάβολο, κι αυτός θα φύγει μακριά σας. 8Πλησιάστε το Θεό, και θα σας πλησιάσει κι εκείνος» (Ιακώβου 4:7).

«Ο Θεός όμως, ο οποίος σας μοιράζει τα κάθε λογής χαρίσματα και σας καλεί να πάρετε μέρος στην παντοτινή δόξα του δια του Ιησού Χριστού, μετά την παροδική σας δοκιμασία θα σας αποκαταστήσει και θα σας δυναμώσει πνευματικά, θα σας στηρίξει και θα σας στερεώσει πάνω σε σωστή βάση» (Α’ Πέτρου 5:10).

Εξάρτηση και απελευθέρωση. Ναι με τον Ιησού Χριστό. Ο Θεός να σε ευλογεί!

Πες μας τη γνώμη σου για αυτό το άρθρο.