Η επιστροφή του Χριστού

Στο Σύμβολο της Πίστης, άρθρο 7 διαβάζουμε: “Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.”

Μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί σήμερα στον κόσμο μας, και μεγάλη ανησυχία. Το μέλλον φαίνεται πολύ σκοτεινό. Όλοι μιλούν και ποθούν την ειρήνη – αλλά εκεί μένει το πράγμα, στα λόγια, στα συμβούλια, στις συνεδριάσεις. Αλλά η ανθρωπότητα θέλει ειρήνη, όχι μόνο λόγια! Τα λόγια είναι φθηνά. Υπάρχει καμιά ελπίδα διάσωσης από μια παγκόσμια καταστροφή; Δε θα βρεθεί κανένας που να βάλλει τα πράγματα στη θέση τους και να σώσει την ανθρωπότητα;

Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει Ένας που μπορεί! Αυτός μπορεί να θέσει τέρμα στις ταλαιπωρίες του κόσμου, και σε λίγο θα κάνει την εμφάνιση Του! Κάνει υπομονή – μακροθυμεί για τους ανθρώπους που δεν πίστεψαν ακόμη σε Εκείνον. Αλλά υποσχέθηκε ότι θα επέστρεφε. Στο “Πιστεύω” διαβάζουμε “Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίνει ζώντας και νεκρούς”. Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας είναι η επιστροφή του Χριστού, και θα επιστρέψει πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόμαστε.

 Η πρώτη έλευση

Ο Χριστός ήρθε τη πρώτη φορά. Γεννήθηκε σε ένα στάβλο και πέθανε επάνω σε ένα σταυρό! Αλλά θα επιστρέψει στη γη μας, και αυτή τη επιστροφή την ονομάζουμε – Δευτέρα Παρουσία. Σήμερα, όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τη Δευτέρα Παρουσία σαν ένα ωραίο παραμύθι, αλλ’ αλλοίμονο – δεν είναι μόνο ένα όμορφο παραμύθι! Τα γεγονότα στον κόσμο είναι τόσο σημαντικά – και τρομακτικά – που αισθάνεται κανείς ότι η κοινωνία διαλύεται. Το ευτύχημα όμως είναι ότι η Δευτέρα Παρουσία – που παρουσιάζετε σαν μια “μακάρια ελπίδα” από τον Απόστολο Παύλο – δεν είναι πια μακριά.

Η δεύτερη έλευση

Μέσα στο σημερινό χάος, ο Καλός Θεός δίνει ελπίδα στον άνθρωπο, την ελπίδα της Δευτέρας Παρουσίας – που την έχει υποσχεθεί τόσες φορές. Πόσες φορές άραγε νομίζεται ότι αναφέρεται στο Ευαγγέλιο η Δευτέρα Παρουσία; Μήπως είναι 10 φορές, ή 20; Αν θα βρίσκαμε ότι αναφέρεται 50 φορές, σίγουρα θα λέγαμε ότι ο Θεός ξέρει τι λέει. Το απίστευτο όμως είναι ότι το Ευαγγέλιο αναφέρει τη Δευτέρα Παρουσία περίπου 1500 φορές! Το μήνυμα του Ευαγγελίου συνοψίζεται στα τρία γεγονότα:

  1. Ο Χριστός (Μεσσίας) θα ερχόταν.
  2. Ήρθε.
  3. Θα επιστρέψει (Δευτέρα Παρουσία).

Ένα μεγάλο μέρος της αμφιβολίας των ανθρώπων για την επιστροφή του Χριστού έχει να κάνει με την επιστήμη. Η επιστροφή του Χριστού δε θα γίνει με φυσικό τρόπο αλλά με υπερφυσικό. Μήπως θα δούμε στη τηλεόραση ότι ήρθε ο “Χριστός” και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στην Αθήνα; Αν λεγόμαστε Χριστιανοί δεν πρέπει να έχουμε άγνοια των πραγμάτων, αφού ο Χριστός δήλωσε πολλές φορές τον τρόπο που θα επιστρέψει στη γη: “Ο Γιός του Ανθρώπου θα έρθει τόσο φανερά, όπως η αστραπή που βγαίνει στην ανατολή και φαίνεται ως τη δύση” Ματθαίος 24:27.

Τι να ΜΗΝ πιστέψεις

Αν διαβάσετε κάποια μέρα πως εμφανίσθηκε ο Χριστός στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη, μην το πιστέψετε. Αν σας πει φίλος ή γνωστός ότι ο Χριστός είναι στη γη και τον είδε, μην πιστέψετε ότι ήταν ο Χριστός! Αντίχριστος, ναι. Όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία θα είναι τόσο τεράστιο γεγονός που όλοι θα το δουν. Η δόξα του Χριστού θα είναι τόσο μεγάλη που το φως του ήλιου θα είναι σαν μικρό κερί. Τα σημερινά γεγονότα μας λένε ότι ο Χριστός κοντεύει να έρθει.

Έρχεται ο Χριστός, για να δώσει τέρμα στις δυσβάστακτες ταλαιπωρίες της ανθρωπότητας. Έρχεται να παραλάβει εκείνους που πίστεψαν ότι είναι Σωτήρας. Και έρχεται για να αποδώσει δικαιοσύνη, και να δώσει στον καθένα το σωστό μισθό. Η βάση της κρίσης θα είναι ο άγιος νόμος του Θεού, οι 10 εντολές! Είσαι έτοιμος, είσαι έτοιμη, για τον ερχομό του Χριστού; Ετοιμάσου λένε τα γεγονότα. Ετοιμάσου γιατί έρχεται ο Χριστός!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Πες μας τη γνώμη σου για αυτό το άρθρο.