Λογική και πίστη

Όμορφη Λευκωσία

Όμορφη Λευκωσία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία. Όταν ήμουν 12 χρονών εμφανίστηκε μία πάθηση στους πνεύμονές μου. Οι γονείς μου με πήγαν σε διάφορους γιατρούς, αλλά δεν μπορούσαν να διαγνώσουν το πρόβλημα ούτε να με κάνουν καλά. Τότε άρχισα να αναζητώ τον Θεό. Πήγαινα σε διάφορες εκκλησίες για να βρω θεραπεία. Προσκυνούσα εικόνες, άναβα κεριά, νομίζοντας ότι αυτά θα έκαναν τον Θεό να με βοηθήσει. Αλλά δεν είδα καμιά διαφορά.

Ομιλίες για την Αγία Γραφή

Πολλά χρόνια αργότερα, όταν ήμουν περίπου 30 χρονών, είδα στο γραμματοκιβώτιό μου ένα φυλλάδιο που διαφήμιζε μία σειρά από ομιλίες σε θρησκευτικά και αρχαιολογικά θέματα. Στο φυλλάδιο υπήρχε και η λίστα με κάθε θέμα.

Τα περισσότερα θέματα δεν με ενδιέφεραν. Αλλά υπήρχε ένα θέμα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ο Αντίχριστος και το 666. Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε αυτή την ομιλία. Μου άρεσε τόσο πολύ οπότε αποφάσισα να πάω και στις υπόλοιπες που είχαν απομείνει.

Πίστη και λογική πάνε μαζί
Όμορφη Κύπρος - ο Θεός που έφτιαξε τη φύση έμπνευσε και τη Γραφή

Όμορφη Κύπρος – ο Θεός που έφτιαξε τη φύση έμπνευσε και τη Γραφή

Μου άρεσε που ο ομιλητής μιλούσε με ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία καθώς και μέσα από την Αγία Γραφή. Η πίστη, η επιστήμη, και η λογική κανονικά πρέπει να συμβαδίζουν, αν δεχθούμε ότι ο Θεός έφτιαξε τη φύση και τους νόμους της φυσικής, καθώς επίσης και το μυαλό μας.

Όταν τελείωσε η σειρά θεμάτων ήθελα να μάθω περισσότερα. Άρχισα λοιπόν να πηγαίνω στην εκκλησία των Αντβεντιστών που είχε οργανώσει τις ομιλίες. Και συνέχισα να πηγαίνω για πολύ καιρό. Ένα πράγμα που διαπίστωσα είναι ότι αυτά που έλεγαν και λένε στην εκκλησία είναι πολύ απλά στην κατανόηση και λογικά. Επίσης προέρχονται μέσα από την Αγία Γραφή.

Αν και πάντα είχα μια γενική πίστη στον Θεό, άρχισα να καταλαβαίνω πολύ καλύτερα ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός, γιατί ήρθε στη γη, γιατί πέθανε στο σταυρό. Και επίσης, ότι σύντομα θα ξαναέρθει.

Βάπτιση
Βάπτιση στη Θάλασσα

Βάπτιση στη Θάλασσα

Πήγαινα στην εκκλησία σχεδόν κάθε Σάββατο για περίπου δέκα χρόνια. Σε αυτά τα δέκα χρόνια ποτέ κανείς δεν με πίεσε σε τίποτε. Με τον ποιμένα (πάστορα) της εκκλησίας γίναμε πολύ καλοί φίλοι.

Μετά από αυτά τα δέκα χρόνια αποφάσισα να βαπτιστώ. Είχα βαπτιστεί ως νήπιο, αλλά η βάπτιση δείχνει ότι κάποιος πιστεύει συνειδητά στον Ιησού Χριστό και έχει μετανοήσει για τις αμαρτίες του, κάτι το οποίο ένα νήπιο φυσικά δεν μπορεί να κάνει. Οπότε βαπτίστηκα στο όνομα του Πατρός, και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος όπως ακριβώς λέει η Αγία Γραφή. Βαφτίστηκα στα όμορφα και ευλογημένα νερά της Κύπρου. Χαίρομαι πολύ που έκανα αυτό το βήμα.

Περιμένω την Δευτέρα Παρουσία

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από εκείνη την όμορφη ημέρα που βαπτίστηκα. Συνεχίζω να πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Σάββατο. Μερικές φορές συμμετέχω στη διδασκαλία, ενώ έχω γράψει και ένα μικρό βιβλίο με μελέτες σε θέματα πίστης.

Ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει σύντομα. Το λέει η Γραφή και το πιστεύουν και όλοι οι πραγματικοί Χριστιανοί: «Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίνται ζώντας και νεκρούς ου της βασιλείας ουκ εσται τέλος» διαβάζουμε στο Σύμβολο της Πίστης.

Καλό θα είναι ο καθένας μας να διαβάζει την Αγία Γραφή και να εναρμονίσει τη ζωή του ανάλογα. Μόνο έτσι όταν έρθει ο Χριστός θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι.
Αντώνης

Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Πες μας τη γνώμη σου για αυτή την προσωπική μαρτυρία.