Σειρά εκπλήρωσης προφητειών

Αποκάλυψη του Ιωάννη, ένα από τα πιο θαυμάσια συγγράμματα της Αγίας Γραφής. Ποια θα είναι η σειρά εκπλήρωσης των προφητειών της Αποκάλυψης; Δεν έχουμε χώρο να εξετάσουμε όλες τις προφητείες, γιατί είναι πολλές και εντυπωσιακές.

Πιο κάτω παρουσιάζονται ορισμένες από τις δεκάδες προφητείες που αναγράφονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Οι προφητείες πιο κάτω τοποθετούνται σε σειρά ανάλογα με τη σειρά που εκπληρώνονται:

Έλευση του αντίχριστου

Η προφητεία για την πρώτη έλευση του αντίχριστου (το πρώτο θηρίο) Αποκάλυψη 13:1-10, ήδη έχει πραγματοποιηθεί, βλέπε στο άρθρο: Αντίχριστος (666).

Η δεύτερη και τελευταία έλευση του αντίχριστου (το δεύτερο θηρίο) Αποκάλυψη 13:11-18 δεν εκπληρώθηκε ακόμη. Τουλάχιστον όχι μέχρι το 2014 που γράφτηκε αυτό το άρθρο. Στη δεύτερη έλευση του ο αντίχριστος θα έλθει να βασιλεύσει παγκόσμια πριν το τέλος του υλικού κόσμου. Δεν θα έλθει το τέλος του υλικού κόσμου πριν έλθει ο υιός της απώλειας (ο αντίχριστος), παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως Θεό Β’ Θεσσαλονικείς 2:3,4.

Ο αντίχριστος θα είναι ο παγκόσμιος πολιτικός και θρησκευτικός ηγέτης και θα κατέχει στα χέρια του την παγκόσμια οικονομία. Ουδείς θα μπορεί να αγοράζει, να πουλάει, ή να δανείζεται χωρίς να έχει το χάραγμα / την άδεια του αντίχριστου Αποκάλυψη 13:16,17. Φυσικά αυτό το χάραγμα θα το λαμβάνει κάποιος μόνο αν υποταχθεί στον αντίχριστο. Αρκετοί θα ακολουθήσουν τον αντίχριστο διότι θα τους ξεγελάσει με θαύματα Αποκάλυψη 13:13-15, Μάρκον 13:22. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι θεός. Και επίσης θα τον ακολουθήσουν για να μπορούν να κάνουν αγοροπωλησίες και να επιβιώσουν Αποκάλυψη 13:16,17. Ακόμη θα τον ακολουθήσουν για να μη βασανιστούν ή θανατωθούν από τα βασανιστήρια που θα υπάρχουν για όσους δεν τον ακολουθήσουν Αποκάλυψη 13:15.

Διωγμός

Αντίχριστοι και ψευδοπροφήτες υπάρχουν πολλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας Α’ Ιωάννου 2:18, 4:1. Τα εδάφια Αποκάλυψη 13:1-10 και Αποκάλυψη 13:11-18 που μιλάνε για την πρώτη και για τη δεύτερη έλευση του αντίχριστου (Το πρώτο και το δεύτερο θηρίο), μιλάνε για δύο συγκεκριμένες εποχές, όπου αυξάνεται ο κατατρεγμός των αγίων από συγκεκριμένα πρόσωπα ή συστήματα (Θρησκευτικά δόγματα κ.ά).

Για να μην ξεγελαστούν οι πιστοί από τον αντιχριστό ότι είναι ο χριστός, ο μεσσίας ή ο θεός που ήρθε στη γη να βασιλέψει, στην Αγία Γραφή διαβάζουμε ότι ο Χριστός δεν θα πατήσει το πόδι του στη γη στην Δευτέρα Παρουσία Του, αλλά θα αναστήσει τους πιστούς και θα τους πάρει μαζί Του στον ουρανό Α’ Θεσσαλονικείς 4:13-18. Αυτός που θα έλθει στη γη να βασιλεύσει παγκόσμια θα είναι ο αντίχριστος πριν την Δευτέρα Παρουσία.

Η Δευτέρα Παρουσία, τα 1000 χρόνια βασιλείας κ.ά.

Το πότε θα πραγματοποιηθεί η Δευτέρα Παρουσία, μόνο ο Θεός Πατέρας το γνωρίζει Ματθαίον 24:36. Στη Δευτέρα Παρουσία οι ασεβείς που θα ζουν στη γη εκείνη την εποχή στη γη θα θανατωθούν Αποκάλυψη 19:21. Οι νεκροί που ήταν πιστοί θα αναστηθούν και μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς που θα ζουν στη γη την εποχή που θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία θα αρπαχθούν στον ουρανό κοντά στο Χριστό Αποκάλυψη 4:16,17. Μετά θα ακολουθήσουν τα 1000 χρόνια βασιλείας, όπου οι πιστοί θα βασιλέψουν μαζί με το Χριστό Αποκάλυψη 20:4. Όταν τελειώσουν τα 1000 χρόνια βασιλείας θα αναστηθούν και οι ασεβείς νεκροί Αποκάλυψη 20:5. Ο διάβολος θα συγκεντρώσει τους αναστηθέντες ασεβείς για να πολεμήσουν ενάντια στο στρατόπεδο των αγίων Αποκάλυψη 20:7-9. Οι ασεβείς θα κριθούν τελικά ο καθένας για τα έργα του και θα ριχθούν στη λίμνη του πυρός, όπου αυτό θα είναι ο δεύτερος θάνατος Αποκάλυψη 20:13,14.

Πες μας τη γνώμη σου για αυτό το άρθρο.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα.