Εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά. Ότι κάποια στιγμή, σχετικά σύντομα, ο κόσμος μας όπως τον γνωρίζουμε θα τελειώσει. Αλλά πως θα έρθει το τέλος του κόσμου; Υπάρχουν διάφορες θεωρίες.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε έξι τρομακτικά σενάρια που δεν θα γίνουν πραγματικότητα, και ένα όμορφο που θα γίνει.

 1. Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι άφησαν εκατομμύρια νεκρούς. Ένας τρίτος θα ήταν πολύ χειρότερος γιατί θα μπορούσε να αφανίσει το ανθρώπινο γένος αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα.

Πράγματι, αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά πυρηνικά για να σκοτώσουν το κάθε άνθρωπο στη γη 10 φορές!

2. Οικολογική καταστροφή

Το περιβάλλον έχει μολυνθεί. Η γη φθείρεται. Θα μπορούσε η μόλυνση να φτάσει σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσει σε εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος;

Στο εγγύς μέλλον μάλλον όχι. Ήδη κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να προλάβουν ή και να αντιστρέψουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Θα χρειαστεί να γίνει πολύ χειρότερη η κατάσταση για να κινδυνέψει η ανθρωπότητα.

3. Πανδημία

Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, είμαστε ακόμη σε περιορισμό από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κορωνοϊός στη σημερινή του μορφή σίγουρα δεν απειλεί το ανθρώπινο γένος με εξαφάνιση. Θα μπορούσε όμως να εμφανιστεί κάποιος πολύ πιο θανατηφόρος ιός που να γίνει υπαρξιακή απειλή;

Θεωρητικά ναι. Πρακτικά δύσκολο. Η πανώλη του ύστερου Μεσαίωνα σκότωσε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Ευρώπης. Αλλά όχι όλους.

Σήμερα, με την τεχνολογία και τη γνώση που υπάρχει, oi πιθανότητες είναι ότι ακόμη και αν εμφανιστεί κάποιος καταστροφικός ιός, θα αναπτυχθεί τεχνολογία που θα τον νικήσει.

4. Εξωγήινοι

Ένα από τα αγαπημένα σενάρια μελλοντολόγων, αλλά και κάποιων ταινιών του Χόλυγουντ. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

5. Αστεροειδής

Οι αστεροειδείς είναι μεγάλοι βράχοι που περιφέρονται στο διάστημα και κάποιοι πέφτουν στη γη. Ένας από αυτούς το 1908, ισοπέδωσε χίλια τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους στην Τουνγκούσκα της Σιβηρίας. Ένας μεγαλύτερος θα έφερνε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή. Μπορεί να γίνει;

Η ΝΑΣΑ έχει ήδη χαρτογραφήσει πάνω από το 90% των μεγάλων αστεροειδών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια καταστροφή αν έπεφταν στη γη, και μας βεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

6. Τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και σε λίγες δεκαετίες ίσως θα μπορούμε να φτιάξουμε ρομπότ που να σκέφτονται όπως οι άνθρωποι. Ο ίδιος ο Στήβεν Χώκινγκ θεώρησε την τεχνητή νοημοσύνη υπαρξιακό κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Αν μπορέσουμε να φτιάξουμε ρομπότ που να σκέφτονται ως άνθρωποι, ίσως κάποια μέρα στραφούν εναντίον μας και μας εξολοθρεύσουν!

Η τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί και για την ώρα είναι μάλλον απίθανο να δούμε στρατούς από ρομπότ να θέλουν να εξαφανίσουν τους ανθρώπους!

7. Δευτέρα Παρουσία

Κανένα από τα παραπάνω σενάρια, ακόμη και αυτά που θεωρούνται πιο πιθανά, δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Γιατί; Απλούστατα επειδή ο Θεός δεν θα αφήσει τη γη να καταστραφεί από φυσική καταστροφή ή τον ανθρώπινο παράγοντα.

Αντίθετα, η Αγία Γραφή προειδοποιεί εκατοντάδες φορές ότι το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε σήμερα θα τελειώσει όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Στο εγγύς μέλλον.

Όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία, οι πιστοί θα πάνε στον ουρανό. Οι ασεβείς θα πεθάνουν. Ως αποτέλεσμα, η γη θα μείνει έρημη για χίλια χρόνια.

Το καλό όμως είναι ότι η Αγία Γραφή δεν μας λέει μόνο πως θα τελειώσει ο κόσμος, αλλά μας λέει και πως να προετοιμαστούμε. Γιατί αν σήμερα ετοιμαστούμε, δεν έχουμε τίποτε να φοβόμαστε όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Αντίθετα, θα κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή!

Επίλογος

Ο καθένας μας έχει επιλογή. Αν θέλεις να είσαι έτοιμος για την Δευτέρα Παρουσία, κάνε τα ακόλουθα τέσσερα πράγματα:

(Α) Ζήτα από τον Ιησού Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου. Ο Χριστός πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες μας οπότε είναι πρόθυμος και ικανός να σε συγχωρήσει.

(Β) Πάρε μία Αγία Γραφή και άρχισε να διαβάζεις. Η Αγία Γραφή θα σου δείξει πως πρέπει να ζεις, και ποιο είναι το θέλημα του Θεού για σένα.

(Γ) Ζήσε τη ζωή σου σύμφωνα με τις Δέκα Εντολές.

(Δ) Βρες μια καλή εκκλησία που να διδάσκει τη Δευτέρα Παρουσία και να τηρεί τις 10 Εντολές και προσκολλήσου για συναναστροφή και συμμελέτη.

 Ο Θεός να σε ευλογεί!

Πες μας τη γνώμη σου για αυτό το άρθρο.