Η δημιουργία του κόσμου

Από που προήλθαμε; Πολλοί πιστεύουν ότι προήλθαμε από τον πίθηκο μέσω της εξέλιξης. Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή, κατά πολύ ανώτερη. Ότι δεν είμαστε αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων αλλά υπάρχει Κάποιος που μας έπλασε και μας αγαπά, ο καλός Θεός. Σε αυτό το βίντεο θα δούμε δέκα θαυμάσιες αλήθειες για την δημιουργία του κόσμου μέσα από το βιβλίο του Θεού, την Αγία Γραφή.

1. Ο Θεός έπλασε τα πάντα με τον λόγο Του

Διαβάζουμε:

«Με τον λόγο τού Κυρίου έγιναν οι ουρανοί, και με την πνοή τού στόματός του ολόκληρη η στρατιά τους… Επειδή, αυτός είπε, και έγινε· αυτός πρόσταξε, και στερεώθηκε» (Ψαλμός 33:7, 9).

Υπάρχει μια εξαίρεση την οποία θα δούμε σε λίγο.

2. Ο Θεός έπλασε τη γη σε μια εβδομάδα

1η ημέρα. Ο Θεός έπλασε το φως και χώρισε τη νύχτα από την ημέρα.

2η ημέρα. Ο Θεός έπλασε το στερέωμα, δηλαδή τον ουρανό, την ατμόσφαιρα που βλέπουμε όταν κοιτάμε ψηλά.

3η ημέρα. Ο Θεός διαχώρισε την στεριά από την θάλασσα, και έπλασε το φυτικό βασίλειο.

4η ημέρα. Ο Θεός έβαλε τον ήλιο, την σελήνη, και τα αστέρια στο στερέωμα.

5η ημέρα. Ο Θεός έφτιαξε τα πουλιά και τα ψάρια.

6η ημέρα. Ο Θεός έφτιαξε τα ζώα και τον άνθρωπο.

Την 7η ημέρα αναπαύθηκε.

 3. Οι 7 ημέρες της δημιουργίας ήταν 24-ωρες ημέρες

Κάποιοι νομίζουν ότι η 7 ημέρες της δημιουργίας ήταν 7 μακροχρόνιες περίοδοι που κράτησαν χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια. Αυτό δεν ισχύει. Το κείμενο είναι ξεκάθαρο. Διαβάζουμε:

«Έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα πρώτη» (Γένεση 1:5).

«Έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα δεύτερη» (Γένεση 1:8).

Και ούτω καθεξής.

Ένα εσπέρας και πρωί κάνουν μια 24-ωρη ημέρα, όχι χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια.

4. Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο με τα χέρια Του

Νωρίτερα είπαμε ότι ο Θεός έφτιαξε τα πάντα με το λόγο Του, αλλά υπάρχει μία εξαίρεση, ο άνθρωπος. Διαβάζουμε:

«Και ο Κύριος ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο από χώμα τής γης· και εμφύσησε στα ρουθούνια του πνοή ζωής, και έγινε ο άνθρωπος σε ψυχή που ζει» (Γένεση 2:7).

Ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ από το χώμα της γης και έπειτα φύσηξε στη μύτη του την πνοή της ζωής. Φαντάσου. Το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε ο Αδάμ όταν πλάστηκε, ήταν το πανέμορφο πρόσωπο του Δημιουργού Του! Τι απίστευτη εμπειρία!

Έπειτα, πήρε ένα από τα πλευρά του, και έφτιαξε την Εύα. Που σημαίνει ότι η γυναίκα δεν φτιάχτηκε για να είναι κάτω από τα πόδια του, ούτε πάνω από το κεφάλι του, αλλά στο πλευρό του για να συμπαραστέκονται ο ένας τον άλλο.

Το ότι ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα με τα χέρια Του και όχι με τον λόγο Του δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο άνθρωπος στα μάτια του Θεού.

5. Ο άνθρωπος φτιάχτηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού

Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο φαίνεται και από το ότι ο Αδάμ και η Εύα φτιάχτηκαν κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού. Διαβάζουμε:

«Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα, σύμφωνα με τη δική μας ομοίωση… Και ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα· σύμφωνα με την εικόνα τού Θεού τον δημιούργησε· αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε» (Γένεση 1:27).

Το «σύμφωνα με την εικόνα» αναφέρεται στην εξωτερική εμφάνιση, ενώ το «σύμφωνα με την ομοίωση» αναφέρεται στον χαρακτήρα. Ο Αδάμ και η Εύα λοιπόν είχαν ένδοξη και πανέμορφη εμφάνιση και διάπλαση, και έναν πανέμορφο καθαρό χαρακτήρα. Ήταν παιδιά του Θεού με όλη τη σημασία της λέξης.

Βέβαια, 6.000 χρόνια αμαρτίας έχουν φθείρει και την εικόνα και την ομοίωση. Έτσι οι άνθρωποι σήμερα και στην εμφάνιση αλλά κυρίως και στον χαρακτήρα, δείχνουμε αυτά τα σημάδια της φθοράς. Παρόλα αυτά, υπάρχει μέσα μας κάτι από την αρχική ομορφιά και δόξα.

Όταν μια νοικοκυρά χαίρεται να μαγειρεύει ένα όμορφο γεύμα, ή ένας καλλιτέχνης να ζωγραφίζει έναν όμορφο πίνακα, ή ένας ξυλουργός να φτιάχνει ένα όμορφο έπιπλο, ή ένας ακαδημαϊκός να κάνει μια σημαντική έρευνα, δείχνουν στην πράξη την δημιουργικότητα που έχει ο ίδιος ο Θεός και έβαλε έμφυτη μέσα μας.

6. Η έβδομη ημέρα

Ενώ η δημιουργία του υλικού κόσμου ολοκληρώθηκε την έκτη ημέρα, η εβδομάδα δημιουργίας περιλαμβάνει 7 ημέρες. Η έβδομη ημέρα της εβδομάδας είναι το Σάββατο. Διαβάζουμε:

«Σε έξι ημέρες δημιούργησε ο Κύριος τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα, και όλα όσα βρίσκονται μέσα σ’ αυτά· και κατά την έβδομη ημέρα αναπαύθηκε· γι’ αυτό ο Κύριος ευλόγησε την ημέρα τού Σαββάτου, και την αγίασε» (Έξοδος 20:11).

Jesus Kept Saturday, the Seventh Day Sabbath Holy, Should We?

Εδώ βλέπουμε τρία σημαντικά πράγματα.

Πρώτον, την έβδομη ημέρα ο Θεός αναπαύθηκε. Έχοντας περάσει έξι μέρες δημιουργίας, ο Θεός ως Ύψιστος Καλλιτέχνης, έθεσε κατά μέρος την έβδομη ημέρα για να θαυμάσει τη δημιουργία Του και να περάσει χρόνο με τον Αδάμ και την Εύα, το επιστέγασμα της δημιουργίας. Έτσι άφησε ένα θαυμάσιο παράδειγμα σε εμάς για να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Δεύτερον, ο Θεός ευλόγησε την έβδομη ημέρα και αυτή η ευλογία δεν αφαιρέθηκε ποτέ! Όλοι όσοι αναπαύονται το Σάββατο όπως ο Θεός, λαμβάνουν αυτήν την ευλογία από τον Θεό.

Τρίτον, ο Θεός αγίασε την έβδομη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι ξεχώρισε την έβδομη ημέρα από τις άλλες έξι και την κατέστησε αγία. Αυτή η αγιότητα δεν αφαιρέθηκε ποτέ. Όποιος γιορτάζει το Σάββατο ως αγία ημέρα, βαδίζει στα βήματα του ίδιου του Θεού!

 7. Πότε περίπου έγινε η δημιουργία του κόσμου;

Πριν περίπου 6.000 χρόνια.

8. Ποιος είναι ο Δημιουργός μας;

Λέμε ο Θεός, και αυτό είναι σωστό. Αλλά μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Ο απόστολος Ιωάννης έγραψε:

«ΣTHN αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.

Λόγος είναι ένα από τα ονόματα του Ιησού Χριστού. Άρα λοιπόν, εδώ μας λέει ότι ο Ιησούς Χριστός προϋπήρχε και ήταν από την αρχή με τον Θεό Πατέρα.

Και προσθέτει:

Όλα έγιναν διαμέσου αυτού [δηλαδή του Χριστού]· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει» (Ιωάννης 1:1-3).

Αυτό σημαίνει ότι και ο Πατέρας και ο Υιός Ιησούς Χριστός συμμετείχαν στη Δημιουργία, αλλά ο Υιός ήταν ο ενεργών – όλα έγιναν διαμέσου Αυτού. Ο Χριστός ήταν που μίλησε και έγιναν τα πάντα. Ο Χριστός ήταν που έσκυψε και έπλασε από χώμα τον Αδάμ, και ύστερα φύσηξε στη μύτη του την πνοή της ζωής.

9. Η δημιουργία του κόσμου ήταν τέλεια. Σήμερα ο κόσμος είναι χάλια. Τι πήγε στραβά;

Αμαρτία. Αυτή η λέξη προκάλεσε καταστροφή στην τέλεια γη που δημιούργησε ο Θεός. Θα μιλήσουμε περισσότερο για την αμαρτία σε επόμενο βίντεο.

10. Θα επιστρέψει ποτέ η γη στην αρχική της τελειότητα και ομορφιά;

Βεβαίως!

Έχω ένα βίντεο για τον παράδεισο. Αλλά ας δούμε εν συντομία μια περιγραφή και υπόσχεση που προέρχεται από τα χείλη του ίδιου του Θεού:

«Είδα έναν καινούργιο ουρανό και μία καινούργια γη· επειδή, ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε… Και άκουσα μία δυνατή φωνή από τον ουρανό, που έλεγε: Δέστε, η σκηνή του Θεού μαζί με τους ανθρώπους, και θα σκηνώσει μαζί τους, και αυτοί θα είναι λαοί του, και αυτός ο Θεός θα είναι μαζί τους ο Θεός τους. Kαι ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή, τα πρώτα παρήλθαν» (Αποκάλυψη 21:1-4).

Τι σημαίνουν αυτά για μένα;

Αγαπητέ φίλε, δεν είσαι απόγονος κάποιου πιθήκου, ή μιας αμοιβάδας που αποφάσισε να βγει στην στεριά και να βγάλει πόδια και χέρια.

Είσαι δημιούργημα του Θεού.

Αρκετά ζήσαμε ως άνθρωποι μακριά από τον ουράνιο Πατέρα μας. Καιρός να γυρίσουμε πίσω σε Αυτόν. Αν θέλεις να γνωρίσεις τον ουράνιο Πατέρα σου, πάρε μια Αγία Γραφή και διάβασε για να δεις τις οδηγίες που μας έχει δώσει για να ζούμε μια πλήρη ζωή κοντά Του.

Αν σου άρεσε αυτό το βίντεο, προσευχήσου την ακόλουθη προσευχή μαζί μου.

«Ουράνιε Πατέρα μου, σε ευχαριστώ που με έπλασες να είμαι παιδί σου. Οι έγνοιες της ζωής ίσως με έχουν οδηγήσει μακριά Σου. Βοήθησέ με να σε γνωρίσω καλύτερα, και δείξε μου πως να ζω τη ζωή μου κοντά σου. Αμήν.»

Και μην ξεχάσεις να γίνεις συνδρομητής, να κάνεις λάικ, και να πατήσεις το καμπανάκι για να λαμβάνεις γνωστοποίηση όποτε ανεβάζω καινούριο βίντεο.

Ο καλός Θεός να σε ευλογεί!

Πες μας τη γνώμη σου για αυτό το άρθρο.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα.